lördag 3 augusti 2013

Baka bärmuffins!






















När man nu översvämmas av bär från alla håll och kanter ( - hallon, svartvinbär, blåbär och snart lingon), då kan det vara praktiskt att ha några recept som passar  för stora mängder bär och några för små.

En fiffig sak som man kan göra så snart man lyckats få ihop ett par deciliter bär - är bärmuffins.

Jag gör en enkel muffinssmet som räcker till ca 12 muffins, så här:

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4½ dl vetemjöl
1 ½tsk bakpulver

Vispa smör och socker poröst. Knäck i ett ägg i taget och rör om. Rör ner vatten och mjöl som blandats med bakpulvret.

Vänd försiktigt i 2-3 dl bär. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt i formarna. Grädda i 225 grader, i mitten av ugnen 15-20 minuter. 

Bärmuffins intas med fördel under utflykt - till exempel till svampskogen! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar