måndag 16 augusti 2010

Baka skorpor i väntan på hösten!




Jag vet inte om det är de dignande frukträden som får mig att tänka på hösten? Jag längtar nästan lite efter gulnande löv...

... och har plötsligt börjat välja höstliga färger till min stickprojekt...





Och idag bakade jag skorpor med tanke på den värmande thekopp jag längtar efter att dricka ikväll...

Gyllenskorpor

25 st

Ungstemp: 200 grader
125 g smör
1/2 dl socker
1 ägg
3 dl havrgryn
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 1/2 dl grädde eller mjölk

Rör matfettet och sockret smidigt. Tillsätt ägget. Blanda samman havregryn, mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten omväxlande med vätskan. Lägg upp degen i 2 längder på en smord plåt eller bakplåtspapper.. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Skär längderna i 2 cm breda, lätt sneda bitar. Stäng av ugnen, ställ in skorporna och låt dem torka i eftervärmen.

2 kommentarer:

  1. Jag tänkte här om dagen att jag skulle prova att göra skorpor. Har aldrig gjort det tidigare, nämligen. Och så fick jag ett fint recept här, det ska provas!

    SvaraRadera
  2. Vilken tur då! Kul att våra tankar sammanföll;)
    Lycka till med skorpbaket!

    /Maja

    SvaraRadera